12 Ağustos 2010 Perşembe

Jeanne Gamonet,nin „Tustaq Yazarlar Komitəsi“nin Başqanına Yazdığı Son Bitik

Jeanne Gamonet,nin „Tustaq Yazarlar Komitəsi“nin Başqanına Yazdığı Son Bitik


Sizi rahatsız etdiyimin nədəni, söyləmək istədiyim olduqca önəmli bir qonu vardır. Almanyada sürgündə yaşayan Güney Azərbaycan yazarlarının mənə bildirdiklərinə görə, bütün Güney Azərbaycanda Əkbər Azad bəylərinin Pen Club İnternational (fransa Bölməsi)ın Övüncə üyəsi olaraq göstərilməsi, onları dərindən sevindirmişdir. Onlar kəndi dilsəl yazınsal (ədəbi) savaşımlarının uğrunda, Batıda bir arxa bulduqları üçün dərindən sevinmişlərdir. Bundan dolayı onu kəndi öz üyəmiz olaraq seçməmiz, Fransa üçün də gərçək bir qıvanc olacağını düşünürəm. Örnəyin Əkbər Azad bu gün Güney Azərbaycan Türkləri üçün gərçəkdən də bir dirəniş simgəsinə dönüşmüşdür. Buna görə əldə etdiyim bu bəlgələri sizə göndərirəm.

İspanyada Isabelle la Catholique dönəmində Çingənələrin kəndi ana dillərində qonuşduqlarından ötürü qulaqlarının kəsdirilməsi üzərinə yazdığım „Kəsik Qulaqlar“ adlı qoşuğu da sizə bu bitiklə göndərirəm. Bu qoşutluq (paralellik) məni dərindən etgiləyərək incitmişdir.

Yoldaşcasına

Jeanne Gamonet

Message du 17/07/10 18:29

> De : "jeanne GAMONET" 

> Encore un petit mot pour vous demander de m'excuser de vous harceler pendant vos vacances... mais j'ai appris par mes amis Azerbaïdjanais réfugiés en Allemagne que les Azerbaïdjanais du Sud d'Iran sont très heureux qu'on s'intéresse à eux à l'Ouest. Pour eux, Akbar Azad est vraiment une icône et c'est pour cela que je vous envoie tant de documents et que j'appuie leur souhait de voir cet homme fier, intègre, courageux, apprécié en France.

Je ne me rappelle plus si je vous ai envoyé un poème "Les oreilles coupées", que j'ai écrit en pensant aux Gitans que cette horrible Isabelle la Catholique mutilait s'ils osaient parler leur langue en Andalousie? Le parallèle m'avait frappée!

Amitiés
Jeanne Gamonet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

This website was created by Mrs Jeanne Gamonet, Süleymanoğlu, members of the French branch of International Pen-Club and Vali Gözeten, writer and poet from South Azerbaïdjan who lives in Germany.

Our aim wants to reveal to the largest possible number of men who are real supporters of Human Rights the living conditions of the writers, poets and journalists of South Azerbaïdjan, who suffer a very strong oppression from a religious form of government who is distinguished by its fundamentalism, its heavy violence, and the establishment of a real apartheid situation in Iran, which strikes all the minorities, even the more considerable from a numerical and intellectual. point of view.

İzleyiciler